CompareComparing...

Parhaat vinkit turisteille

Now Reading
Parhaat vinkit turisteille

Oletko lähdössä lomamatkalle ulkomaille? Olit sitten kokenut matkustelijakonkari tai täysi uuno, liittyy matkustamiseen aina tuo ihanan kutkuttava jännityksen tunne ja perhoset vatsassa. Entä jos jokin meneekin pieleen? On niin paljon muistettavaa! Matkustelu on rentouttavaa, mutta vastapainona päälle puskee aina ikävä pakollinen stressi. Mutta tiesitkö, että hyvin varautumalla stressiä voi vähentää huomattavasti? Kun hoidat asiat kunnolla, voit matkustella huolettomammin ja keskittyä nauttimaan matkastasi sataprosenttisesti! Miten se sitten tehdään? Lue lisää!

Tee pakkauslista

Ehkä yksinkertaisin neuvo onnistuneeseen lomamatkaan on pakkauslistan teko. Listan tekeminen kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin, sillä silloin on suurempi todennäköisyys, että muistat jälkikäteen lisätä siihen ensimmäisellä kerralla unohtuneita tärkeitä asioita. Kun luot listan pikku hiljaa, on todennäköisempää, ettet unohda niitä kaikkein pienimpiä, joskin tärkeimpiä pakattavia. Esimerkiksi hiusharja ja hammasharja sekä lääkkeet ovat asioita, jotka tuppaavat unohtumaan monelta, ja esimerkiksi kynsileikkurit, pinsetit ja vanupuikot sekä laastarit saattavat usein jopa yllättäenkin tulla tarpeeseen. Listan kanssa pakatessa stressi haihtuu pois kuin hetkessä – tiedät varmasti pakanneesi mukaan kaiken olennaisen!

Säästä tarpeeksi rahaa

Yksi tärkeimmistä stressinpoistajista on lomaan riittävä rahasumma. Säästä siis ahkerasti juuri niin paljon rahaa kuin tarvitset lomaillaksesi, äläkä lähde lomalle nollabudjetilla. Mikään ei stressaa enemmän kuin se, että joudut kohdemaassa pihistelemään senteissä yrittäessäsi ostaa ruokaa. Mikäli rahan säästäminen aiheuttaa harmaita hiuksia, kokeile esimerkiksi tessin.com/fi/:n sijoittamista. Näin voit nopeasti kartuttaa matkakassaasi ja taata itsellesi rentouttavan loman!

Pakkaa mukaan kevyesti

Ääriään myöten pullollaan olevan laukun kantaminen on paitsi epämukavaa, myös epäkäytännöllistä. Tulet todennäköisesti ylipakanneesi lomalle – vai väitätkö tosiaan tarvitsevasi kuuden päivän etelänlomalle 10 vaihtoparit alkkareita? Lisäksi ylitäysi laukku aiheuttaa harmaita hiuksia monellakin eri tavalla – meneekö laukku lentokoneen painorajan yli ja joudunko maksamaan ylimääräistä? Entä sitten paluumatkalla, kuinka tuliaiset mahtuvat kyytiin? Mietittävää on paljon, ja sinulla on yksi ongelma vähemmän, jos pakkaat vain sen, mitä oikeasti tarvitset. Saatat yllättyä siitä, kuinka kevyellä pärjäät! Panosta mieluummin käytännöllisyyteen kuin kauneuteen – kauniit korkosandaalit varmasti näyttävät hyvältä, mutta jalkasi saattavat olla eri miltä kävellen vietetyn päivän jälkeen.

Ota etukäteen selvää

Eniten stressiä voi välttää sillä, että suunnittelee lomansa tarkoin etukäteen. Tämä ei missään nimessä tarkoita itselleen minuuttiaikataulun luomista vaan sitä, että ottaa selvää kohdemaan tavoista, kulttuurista, kohdekaupungista ja sen nähtävyyksistä sekä vaaranpaikoista ja esimerkiksi hyvistä ja itselle sopivista aktiviteeteista ja ruokapaikoista. Etukäteen kannattaa myös hankkia esimerkiksi kartta. Kun olet edes vähän kartalla siitä mitä teet, vältyt paniikinomaiselta harhailulta ja vakavilta väärinkäsityksiltä kohteessa.

Pidä mukana raikasta vettä ja aurinkorasvaa

Lomalla on aina mukavaa ja rentouttavaa. Lomakohteessa näet paljon uutta, ja voit irtautua arjesta kunnolla. Yksi asia on kuitenkin sellainen, mitä suomalaiseen ilmastoon tottunut ei aina muista – aurinko. Muista suojautua auringolta ja sen aiheuttamilta haitoilta, jotteivät vähäiset lomapäiväsi kulu hotellihuoneessa makoillessa auringonpistoksen tai nestehukan saaneena. Varustaudu siis suurella hatulla, aurinkorasvalla ja aina mukana olevalla vesipullolla. Muista, että suurimmassa osassa kohteita kraanavesi ei sovellu juomiseen, vaan juomavesi on ostettava pullotettuna.

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina