CompareComparing...

Näin luot sporttisen arkityylin helposti

Now Reading
Näin luot sporttisen arkityylin helposti

Erilaiset lenkkarit sopivat kaikille

Proteiinijauheet, sheikkerit, mave ja belfie ovat monien arkipäivää. Omaa liikunnallista elämäntapaa kelpaa esitellä Instagramin lisäksi myös arkipukeutumisessa. Monelle toimistolle ei ehkä ole aina sopivaa ilmaantua treenitrikoissa, mutta sporttisen säväyksen asuun saa onneksi muutenkin kuin pukeutumalla päästä varpaisiin lycraan. Liikunnallisuudesta ammentava sporttimuoti on ennen kaikkea mukavaa. Esimerkiksi vaihtamalla korkkarit tennareihin saa toimistokelpoisestakin asusta astetta urheilullisemman tyylistä tinkimättä, ja samalla jalat pääsevät päivän koitoksista huomattavasti helpommalla kuin korkkareissa kävellessä. Mikäli tavoitteena on vain lisätä asuun ripaus sporttisuutta, kannattaa poimia urheiluliikkeiden valikoimista vain yksi tai kaksi vaatetta asuun kerrallaan. Urheiluliikkeiden lisäksi treenivaatteita on tarjolla käytännössä kaikissa nuoriso- ja ketjuliikkeissä, joista löytöjä tekee edullisesti. Värikkäät trikoot, hauskat printticolleget, lämpimät pipot ja erilaiset topit eivät rasita kukkaroa liikaa, mutta tuovat rentoa vivahdetta tavalliseen asuun. Sporttinen arkityyli sopii erinomaisesti Suomen ilmastoon. Suurimman osan vuodesta kelimme ovat melko viileitä, joten käytännölliset kengät, lämmittävät hupparit ja piristystä kaamoksen tuovat neonväreissä hehkuvat asusteet ovat nappivalintoja sekä vaatekaappia että mieltä piristämään.

Ammattiurheilijat ja julkkikset esittelevät trendejä

Yksi maailman kovimmista urheilijoista, tennistähti Serena Williams, poseerasi hiljattain urheiluliivimerkin mallina. Hän on vain yksi julkisuuden henkilöistä, jotka ovat antaneet kasvonsa erilaisten urheiluvaatemallistojen mainoksiin. On luonnollista, että juuri urheilijat tähdittävät varsinkin lajinsa varusteita markkinoivien firmojen mainoskampanjoita. Esimerkiksi lukuisat jalkapallotähdet Cristiano Ronaldosta Lionel Messiin ovat esitelleet mm. jalkapallopiikkareita lukuisissa mainoskampanjoissa. Vaikka piikkarit eivät ole kovinkaan käytännöllinen valinta arkipukeutumiseen, urheilijoiden kasvot ovat nostaneet monet urheiluvaatemerkit myös tavallisten ihmisten suosikeiksi. Varsinaisten mainosten lisäksi tähtien tyyliä kelpaa ihastella muutenkin. Kilpakentillä nähdyt asut eivät ehkä sinällään ole ensimmäinen valinta arkipukeutumiseen, mutta trendit heijastuvat niihinkin. Takavuosina urheilukentillä kirmattiin löysissä shortseissa, mutta piukat trikoot ovat monen urheilijan valinta. Muutoksen takana on paitsi edistynyt tuotekehitys, jonka ansiosta vaatteilla voidaan auttaa uusien ennätysten tekemisessä, mutta myös varmasti esteettiset syyt. Treenattua vartaloa kehtaa esitellä, ja onhan se myös omanlaisensa käyntikortti, jolla voi avittaa rahakkaiden sponsorisopimusten solmimista. Myös muut kuin urheilijat ovat innostuneet suunnittelemaan omia sporttimallistojaan. Erilaiset maailmanluokan laulajatähdet Rihannasta Beyoncéen ovat lanseeranneet omat mallistonsa joko omin päin tai tekemällä yhteistyötä urheiluvaatevalmistajien kanssa. Beyoncén Ivy Park -mallisto on tehty yhteistyössä Topshop-ketjun kanssa, mutta Rihanna löi hynttyyt yhteen Puman kanssa. Tuloksena on ollut sekä muotiväen että kuluttajien rakastama Puma Fenty -linja.

Miten sporttityyli käytännössä toteutetaan?

Urheilullinen arkityyli ei ole vain nuorten juttu, vaan esimerkiksi tennarit sopivat kaiken ikäisille sukupuolesta riippumatta. Arkiasujen klassikko, farkut ja t-paita, on helppo stailata moneen menoon sopivaksi asuksi kenkävalinnoilla. Kesällä voi valita vaikka loaferit. Kun syksy koittaa, yhdistä asuun Reebok kengät. Vuoden suosituin tennarimerkki vaihtelee, mutta klassikoihin voi aina luottaa. Niken kengät, Adidaksen legendaariset kolmiraitatennarit ja Vansin skeittikengät kuuluvat jokaisen kenkävarastoon. Mukavuutta rakastavat suosivat sopivien kenkien lisäksi myös lämpimiä puseroita. Hupparit ja colleget eivät ole vain sohvalla löhöilyä varten, vaan niitä on saatavissa todella tyylikkäitäkin vaihtoehtoja. Klassinen merkkicollege saa uudet twistin, kun sen yhdistää sopivan rentoon hameeseen. Kesäkuumalla tai yökerhoon suunnatessa yläosaksi voi valita sporttisen crop-topin, jonka ansiosta treenattu vatsa pääsee oikeuksiinsa. Mikäli varsinaisten urheiluvaatteiden käyttö arkena ujostuttaa, voi sporttityyliä luoda värivalinnoilla. Pirteät neonvärit asusteissa tuovat mielenkiintoisia yksityiskohtia asukokonaisuuteen. Kokeile esimerkiksi värikästä iltalaukkua, isoa huivia tai rannekoruja. Ne ovat edukseen erityisesti kokomustan tai -valkoisen asun parina. Talvella lämmin pipo, toppatakki ja buutsit ovat lyömätön yhdistelmä, jonka ansiosta ei tarvitse uhrata tyyliä eikä lämpöä.

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina