CompareComparing...

Perustaisinko oman matkablogin?

Now Reading
Perustaisinko oman matkablogin?

Netistä löytyy runsaasti toinen toistaan upeampia matkablogeja, joita lukiessaan saattaa tulla tunne, että matkabloggarin elämä on yhtä auringonpaistetta ja uusia elämyksiä. Tämä ei tietystikään ole koko totuus – kerrotaanhan blogissa usein vain niitä positiivisia asioita jättäen esimerkiksi aikaerorasituksesta kertominen vähemmälle. Kuitenkin upeat matkablogit saavat monen haaveilemaan oman blogin perustamisesta ja kenties myös sillä ansaitsemisesta. Oman matkablogin pitäminen voikin olla mukava harrastus, jonka avulla voi ansaita jopa hieman taskurahaa. Sen sijaan itsensä elättäminen matkablogia pitämällä onkin jo haastavampi tavoite.

Mistä kannattaisi lähteä liikkeelle?

Aivan ensimmäiseksi kannattaa miettiä omaa näkökulmaa blogissa. Mieti esimerkiksi, miten erottaudut muiden matkablogien joukosta ja miten saat lukijat kiinnostumaan juuri sinun blogistasi? Rajaa blogisi aihe kunnolla.

Miten saan lukijoita matkablogilleni?

Pyri verkostoitumaan muiden matkabloggaajien ja ulkosuomalaisten bloggaajien kanssa. Kommentoi heidän postauksiaan ja osallistu mahdollisuuksien mukaan tällaisille bloggaajille järjestettyihin tapahtumiin. Alussa verkostoituminen ja lukijoiden löytäminen saattaa olla hidasta ja haastavaa, mutta pikkuhiljaa lukijoita alkaa yleensä kerääntyä, jos blogisi sisältö on vähänkään mielenkiintoista. On upea tunne huomata, että omaa matkablogia lukee joku muukin kuin oma äiti tai puoliso!

Luo blogillesi Facebook- ja Instagram-sivut ja mahdollisesti myös muita some-kanavia. Jaa postauksiasi ja muuta kiinnostavaa sisältöä näillä some-kanavilla. Mielenkiintoista sisältöä jaetaan näillä kanavilla helposti, mikä auttaa saamaan luomallesi sisällölle näkyvyyttä. Instagramissa korostuu erityisesti valokuvaustaitosi, joten jos kuvaaminen on vahvin puolesi, kannattaa panostaa erityisesti Instagram-tilin ylläpitoon. Myös Facebookissa visuaaliset postaukset toimivat yleensä parhaiten, joskin myös tekstillä on merkitystä. Kerro blogistasi rohkeasti läheisillesi, vaikka se aluksi saattaakin tuntua nololta ja vaikealta.

Mielenkiintoisen ja säännöllisesti päivittyvän sisällön merkitystä ei voi varmasti liikaa korostaa. Matkablogissa sekä kuvien että tekstin tulisi olla mielenkiintoisia. Esimerkiksi hyvien matkustusvinkkien jakaminen saattaa tuoda blogille lukijoita. Mieti siis aina, onko blogisi sisältö sellaista, josta lukija hyötyy aidolla tavalla. Tai onko sisältö toisaalta niin viihdyttävää, että lukija palaa blogiin kerta toisensa jälkeen ainoastaan sen viihdearvon ansiosta.

On hyvä pyrkiä pitämään kiinni blogin säännöllisestä päivitysrytmistä, jotta lukijat tietävät suurin piirtein, milloin seuraavaa postausta osaa odottaa. Pitkät, selittämättömät blogitauot eivät anna bloggaajasta tai blogista ammattitaitoista kuvaa.

Matkablogiportaaliin liittyminen saattaa olla hyvä idea

Matkablogiportaaliin liittyminen saattaa olla erinomainen idea, ellet oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle. Rantapallo on eräs Suomen suosituimmista matkablogiportaaleista, josta löytyy hyvin monenlaisia matkablogeja. Myös suosittu Mungolife-blogi löytyy Rantapallon alaisuudesta. Suositun sivuston alaisuudessa kirjoittaessasi saat näkyvyyttä ikään kuin ilmaiseksi, mikä korostuu varsinkin blogin alkutaipaleella. Blogi kannattaa lisätä myös erilaisiin blogilistoihin, joista aiheesta kiinnostuneet lukijat löytävät sen helposti ja joiden kautta heidän on myös helppo seurata blogiasi.

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina