CompareComparing...

Kissan tarpeet lomamatkan aikana

Now Reading
Kissan tarpeet lomamatkan aikana

Suunnitteletko kissan ottamista mukaan seuraavalle lomamatkalle? Monet kissat ovat kirjaimellisesti kotikissoja, eivätkä välttämättä viihdy edes perheen mukana lomamatkalla, mutta toiset kissat ovat luonteeltaan todellisia seikkailijoita, joten utelias ja aktiivinen kissa voi viihtyä perheen kanssa lomalla aivan yhtä hyvin kuin sen ihmisjäsenet! Millaisia asioita sitten kissan suhteen tulisi lomamatkalla ottaa huomioon? Jatka lukemista ja me kerromme sinulle!

Kissan kanssa lomamatkalle – mitä tulee ottaa huomioon?

Kun matkustat kissan kanssa, matkaan on hyvä varautua tarvittavilla leluilla, kissanruoalla ja muilla tarpeellisilla välineillä, jotta kissan matkustaminen ja oleskelu matkakohteessa sujuisi mahdollisimman hyvin. Jos matkustat lentäen, luonnollisesti matkatavaroiden kanssa tulee olla hyvin tarkkana, mutta junalla tai autolla matkustaessa voit ottaa mukaasi huomattavasti enemmän tavaraa. Aktiiviselle kissa mukaan kannattaa varata riittävästi tekemistä, esimerkiksi raapimispuut ja kiipeilytelineet sekä muut lelut auttavat viihdyttämään kissaa myös matkan aikana.

Koska raapiminen on kissalle tärkeä tapa purkaa stressiä, viihdyttää itseään ja merkitä omaa reviiri, raapimispuut ja kiipeilytelineet auttavat kissaa sopeutumaan uuteen ympäristöön myös lomamatkan aikana. Jos kissan nykyiset raapimispuut ja kiipeilytelineet alkavat olla liian kuluneet, voit yhtä hyvin ottaa ne mukaan lomalle ja heittää sitten kotimatkan lähestyessä pois. Näin tilaa jää myös matkamuistoille ja kotiin palatessasi voit tilata kissalle uudet raapimispuut ja kiipeilytelineet Zoo-verkkokaupasta laajasta valikoimasta.

Luonnollisesti kotimaan matkalla kissalle ei tarvitse hankkia erillisiä todistuksia tai passia matkaa varten. Ennen matkaa on kuitenkin syytä varmistaa, että lemmikkien majoittuminen majapaikassa on sallittua. Mukaan matkalla kannattaa ottaa vain sellainen karvainen matkalainen, jonka tiedät jo kokemuksesta osaavaan sopeutua uuteen ympäristöön.

Jos lomamatka suuntautuu puolestaan kotimaan rajojen ulkopuolelle, sinun tulee huolehtia, että kissasi raivotautirokotus on kunnossa. Lisäksi matkalle vaaditaan voimassa oleva lemmikkipassi, jonka voit saada esimerkiksi kissan vastaavalta eläinlääkäriltä. Jos oma eläinlääkäri ei tee lemmikkipasseja, voit pyytää häneltä yhteystiedot eläinlääkäriasemalle, josta kyseisen passin saa.

Myös se, millä tavalla aiot matkustaa lomakohteeseen, vaikuttaa merkittävällä tavalla matkaan valmistautumiseen. Jos aiot matkustaa kohteeseen lentäen, sinun tulee ottaa erikseen yhteyttä lentoyhtiöön, jolloin henkilökunta voi neuvoa sinua tarkemmin kissan matkustamiseen liittyvissä asioissa. Huomioi, että myös lemmikin matkustaminen koneessa maksaa ja on mahdollista, että kissa joutuu matkustamaan lennon ajan ruumassa. Jos puolestaan matkustat autolla tai junalla, matkaan valmistautuminen on aina hieman helpompaa. Junassa voit valita lemmikkivaunun ja omalla autolla matkustettaessa kissa voi matkustaa mukavasti omassa kuljetushäkissään.

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina