CompareComparing...

Mitä Algeria voi tarjota turistille?

Now Reading
Mitä Algeria voi tarjota turistille?

Tuntuuko sinusta siltä, että Kanariansaaret on jo niin nähty ja etsit aiempaa eksoottisempia matkakohteita? Algeria on sellainen! Itse asiassa se ei ole lainkaan tunnettu turistikohde ja melko harva suomalainen on koskaan käynyt Algeriassa, vaikka maasta löytyy monenlaisia mielenkiintoisia kohteita.

Alger

Maan pääkaupunki on vilkas vanhaa ja uutta yhdistävä kaupunki Välimeren rannalla. Kaupungin vanhaa osaa kutsutaan nimellä Kasbah ja sen ympäriltä löytyy islamilaisia kortteleita. Aikoinaan sen paikalla sijaitsi roomalainen Icosiumin kaupunki. Kasbah on kuulunut Unescon maailmanperintöluettelon kohteisiin vuodesta 1992 alkaen.

Algerissa kannattaa tutustua myös kaupungin upeaan kasvitieteelliseen puutarhaan ja Marttyyrien muistomerkkiin, joka muistuttaa monen mielestä Pariisin Eiffel-tornia. Kasvitieteellisessä puutarhassa silmä ja mieli lepää ja siellä on jopa filmattu aikoinaan Tarzan-elokuvaa.

Tipasa

Tipasa on upea kohde noin tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Algerista. Tipasassa on ennen ollut roomalainen kaupunki, jonka raunioilla nykyturistit voivat edelleenkin miettiä maailmanmenoa ja kokea ainutlaatuisen häivähdyksen historian havinaa.

Constantine

Upea Constantine nimettiin itse Konstantinus Suuren mukaan. Alun perin kaupunkia kutsuttiin nimellä Cirta. Kaupungissa on upeita riippusiltoja ja mielenkiintoinen Cirta Museum -niminen museo.

Sahara

Algerian Sahara tarjoaa yllättävän monipuolisia matkailukohteita. Yksi mielenkiintoisimmista on Tamanrasset, joka sijaitsee Ahaggarin ylänköalueella Algerian eteläosassa. Kaupunki muodostui aikoinaan keitaan ympäristöön ja nykyisin se on maakuntansa pääkaupunki. Tuaregit olivat alueen ensimmäisiä asukkaita ja aluksi paikkakunnalla oli vain rykelmä palmumajoja. Alueen kasvu alkoi 1920-luvulla Ranskan siirtomaahallinnon asetuttua alueelle. Kaupungin vaurastuminen alkoi 1980-luvulla alueen matkailun kasvaessa kovaa vauhtia. Sisällissota vuosina 1991-2002 kuitenkin näivetti alueen tulonlähteen. Viime vuosina matkailu on jälleen vilkastunut ja Tamanrasset onkin mielenkiintoinen kohde hieman eksoottisempaa matkailukohdetta etsivälle seikkailijalle.

Toinen upea vaihtoehto on Timimoun, jota kutsutaan Saharan punaiseksi keitaaksi ja joka sijaitsee keskellä Saharaa. Matkaa Algerista kertyy 1 200 kilometriä. Tällä hetkellä alueella pyritään panostamaan luonto- ja kulttuurimatkailuun, joiden avulla pidetään yllä keidasalueen uniikkia identiteettiä. Aluetta pyritään kehittämään myös hyödyntämällä alueen kaasu- ja öljyesiintymiä. Moni Saharaan suunnannut matkailija on kokenut, että Saharassa on helppo unohtaa muu ympäröivä maailma ja keskittyä nauttimaan elämästä tässä ja nyt!

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina