CompareComparing...

Korona muutti kotimaan matkailua – onko kyseessä ohimenevä buumi vai pysyvä ratkaisu?

Now Reading
Korona muutti kotimaan matkailua – onko kyseessä ohimenevä buumi vai pysyvä ratkaisu?

Ennen koronaa monen suomalaisen lomasuunnitelmat olivat päivänselvät – koulun lomien tullessa suunnataan nokka kohti etelää! Tämä perinne koki kuitenkin kovan kolauksen koronavuosien myötä. Enää ulkomaille matkustaminen ei ollutkaan vaihtoehto – ei ainakaan helposti. Yhtäkkiä tähän rennoksi ja leppoisaksi tarkoitettuun aktiviteettiin sisältyikin kallista testausta, karanteeneja ja tukalia matkoja kuuma maski kasvoilla. Koronavuosina moni suomalainen joutuikin miettimään lomapäivien suunnitelmat aivan uusiksi. Toimettomiksi me emme kuitenkaan suinkaan jääneet – ei, vaan yhä useampi suuntasikin auton nokan kohti uusia seikkailuja kotimaan kohteissa! Kyllä, luit oikein – yhtäkkiä suomalaisten tekemät hakukonehaut muuttuivatkin Kanarian parhaista hotelleista aivan uuteen muotoon. No mihin – no Luxury hotel Helsinki – eikä loppua näy!

Kotimaan matkailu yhä nousussa

Yksi ehkäpä koronan parhaita mukanaan tuomia uudistuksia kotimaamme kannalta oli juurikin kotimaan matkailun nousu huipulle. Juuri kun matkailu oli kokenut historian suurimman kolauksen ulkomaalaisen turistivirran loputtua kuin seinään, avuksi tulikin yllättävä ihmisryhmä: oman maan kansalaiset! Mikä parasta, buumille ei näy loppua!

Vaikka rajat ovat olleet auki jo hyvän aikaa ja matkustelu kaukomaille on jälleen mahdollista, yhä useampi suomalainen on päättänyt pysytellä vakaasti kotimaan matkailussa. Vuosikausien jälkeen olemme jälleen löytäneet ilon kotimaan matkailusta ja ottaneet selvää kaikista niistä ihanista kohteista, joita maamme tarjoaa. Se on aika upeaa, eikö vain? Ainakin meidän mielestämme kyllä!

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina