CompareComparing...

Turistin ABC: parhaat vinkit intohimoiselle matkaajalle

Now Reading
Turistin ABC: parhaat vinkit intohimoiselle matkaajalle

Kukapa ei haaveilisi ihanasta lomamatkasta? Matka on aina irtiotto arjesta, ja se tuo mukavaa vaihtelua tavallisesti niin harmaaseen arkeen. Oli unelmalomasi sitten suunnattu Alppien lumisille rinteille, Australian tropiikkiin, Euroopan sykkivään sydämeen, Välimeren lämpimille rannoille, Aasian vuoristoisiinmaisemiin tai suurtakin suurempaan Amerikkaan, antaa lomamatka varmasti lämpimiä ja rakkaita muistoja sekä voimaa pimeisiinkin päiviin.

Turistina olossakin on omat jipponsa, jotka aiheuttavat matkustajalle joskus päänvaivaa. Jottei sinun tarvitsisi huolehtia turhanpäiväisesti, olemme koonneet tähän artikkeliin tärkeimmät asiat, jotka on hyvä muistaa mille tahansa lomamatkalle lähtiessä. Tämän artikkelin luettuasi voit ehkä hieman huokaista helpotuksesta ja keskittyä nauttimaan lomastasi hyvillä mielin tietäen, että kaikki on varmasti hoidossa.

1. Muista hoitaa lomamatkan rahoitus kuntoon

Kun lomakuume iskee, tuntuu kuin lomalle olisi pakko päästä NYT heti. Kannattaa kuitenkin pitää jalat maassa lomamatkaa suunnitellessa ja muistaa, että lyhytkin ulkomaan matka voi maksaa satoja euroja. Sinun pitää huolehtia lennoista, matkoista kohdemaassa, ruokailusta, majoituksesta ja aktiviteeteista. Jos rahatilanne näyttää kehnolta, ei se automaattisesti tarkoita että sinun täytyisi hylätä unelmasi, sillä Frilansfinans.fi hoitaa rahoituksen puolestasi.

2. Onhan passi- ja viisumiasiat kunnossa?

Vaikka matkalle voisi tehdä mieli syöksyä suin päin, kannattaa aina kunkin maan virastoista tarkistaa, mitä dokumentteja matkalle tarvitaan. Ethän halua tulla käännytetyksi lentokentällä tai kohdemaassa! Euroopan sisällä passi riittää matka-asiakirjaksi, mutta mantereen ulkopuolelle lähtiessä viisumi saattaa olla pakollinen.

3. Tarkista rokotevaatimukset

Kotimaassamme Suomessa tulee usein tuudittauduttua siihen ajatukseen, ettei mitään vakavia tarttuvia sairauksia ole olemassakaan. Kuitenkin hengenvaaralliset sairaudet, kuten ebola, ovat todellisuutta joissakin maissa. Ota hyvissä ajoin selvää rokotevaatimuksista ja -suosituksista ja hoida ne kuntoon ennen matkaa. Usein tavalliset rokotteet kuitenkin riittävät hyvin.

4. Varaa lentoliput ajoissa

Tätä ei aina tule ajatelleeksi, mutta lentolippujen hinnat voivat heittää jopa tuhansilla euroilla riippuen siitä, mistä ja milloin ne varaa. Parhaat hinnat löytää usein silloin, kun on ajoissa liikenteessä. Tuolloin lentoliput ovat edullisimmillaan, sillä mitä lähemmäs h-hetkeä tullaan, sitä todennäköisemmin hinnat nousevat pilviin tai lentoliput loppuvat kesken, mikä saattaa aiheuttaa jopa unelmien lomamatkan tyssäämisen heti alkuunsa!

Muista myös kilpailuttaa hinnat keskenään. Netistä löytyy useita palveluita, jotka vertailevat hinnat puolestasi. Tärkeää on myös ottaa selvää, mitä kaikkea lippuun sisältyy. Joskus on helpompi maksaa hieman extraa saadakseen matkalaukkunsa ruumaan ja ruokaa lennolla, kuin ostaa ne erikseen!

5. Vertaile hotellien ja majoituspaikkojen hintoja

Varsinkin jos matkalla on budjetti, majapaikkojen hintojen vertailu kannattaa. Hotellien hinnoissa saattaa olla satojen eurojen ero per yö. Pidemmissä vierailuissa kannattaa ottaa huomioon muutkin majapaikat kuin hotellit, sillä usein vaikkapa Airbnb-majapaikka on jopa huomattavasti edullisempi kuin perinteinen hotelli.

6. Älä ylipakkaa

Matkalaukkusi paino on rajoitettu – älä unohda tätä, sillä ylipainosta seuraa muhkea sakko, joka on pois matkakassasta! Jos säästyt tältä sanktiolta, jää sinulle enemmän rahaa shoppailuun kohdemaassa.

7. Muista lentokenttien turvatarkastukset

Saattaa tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta matkatohinoissa tämä kohta saattaa unohtua, ja käsimatkatavaroihin saattaa livahtaa jotain sinne kuulumatonta. Välty paniikilta pakkaamalla matkatavaroihin vain niihin sallittuja tavaroita!

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina