CompareComparing...

Rooma unelmien matkakohteena

Now Reading
Rooma unelmien matkakohteena

Roomaa pidetään eräänä suosituimmista ja upeimmista matkakohteista – sanotaan jopa, että Rooman nähtyään ihminen on valmis kuolemaan, joskin osa turisteista on myös sitä mieltä, että Rooma on yliarvostettu matkakohde. Mitä sitten Roomassa voi olettaa näkevänsä ja kokevansa? Kerromme tällä sivulla muutamia vinkkejä Rooman matkaa varten.

Rooman historia on kiehtova

Roomassa historia on kiehtovalla tavalla läsnä. Colosseum ja muiden merkittävien rakennusten rauniot kertovat omaa tarinaansa siitä, miten mahtava Rooma oikein sai alkunsa. Colosseumia tosin on nykyisin vaikea kuvitella niiden järkyttävien tapahtumien näyttämönä, joita se on aikoinaan todistanut ja valtavat jonot kohteeseen latistavat helposti kiihkeämmänkin historiafriikin tunnelman. Paahtavalla helteellä Colosseum on suoranainen pätsi eikä Rooma välttämättä olekaan aivan unelmien lomakohde paahtavimpien helteiden aikaan. Kaupungin mukulakivikadut tekevät kävelemisestä yllättävän raskasta ja lomalle kannattaakin ottaa mukaan mahdollisimman hyvät kengät.

Vatikaanivaltioon tutustuminen onnistuu helposti Rooman loman aikana

Pikkuinen Vatikaanivaltio on aivan käden ulottuvilla Rooman vierailun aikana. Vatikaanivaltio tarjoaa runsaasti nähtävää ja moni vieraileekin sen suuressa museossa, jossa on runsaasti nähtävää. Monen mielestä museon Egyptin historiaa esittelevä osasto kuuluu museon mielenkiintoisimpiin. Erilaiset hautalöydökset ovatkin vaikuttava näky ja kertovat omaa mielenkiintoista tarinaansa siitä, mitä muinaiset egyptiläiset ajattelivat kuoleman jälkeisestä elämästä. Museon katseluun kannattaa varata koko päivä sekä hyvät kengät!

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina