CompareComparing...

Muotimatkalla Pariisissa

Now Reading
Muotimatkalla Pariisissa

Pariisi, tuo Ranskan… noh Pariisi. Kaupunki on yksinkertaisesti niin ikoninen, ettei sitä oikein voi verrata mihinkään muuhun. Tämä Ranskan pääkaupunki onkin yksi maailman suosituimmista turistikohteista ja Ranskan talouden tärkeimmistä tukipilareista, sillä se tuo Ranskan valtion kirstuun vuosittain yli kolme miljardia euroa ja työllistää 50 000 ihmistä.

Korona-aikana on toki turvallisempaa jäädä kotiin, mutta Pariisiin pääsee kyllä tulevaisuudessakin, kun rajoituksia voidaan taas löysätä. Onneksi pariisilaiset tuotteet ovat helposti saatavilla kotiovellesi: muun muassa Lancome:n tuoksuja voi ostaa kätevästi netistä hajuvesi-fi-verkkokaupasta, jossa niitä on saatavilla laaja valikoima. Tunnelma on kuin pariisilaisen liikkeen muotiosastolla – mutta ihan turvallisesti kotisohvan kautta.

Pariisin matkailusta noin yleensä

Pariisissa kiehtoo ennen kaikkea kaikki se suorastaan stereotyyppinen ranskalaisuus, mistä ulkomailla niin kovasti puhutaan: patongit, haitarinsoittajat, taide ja viini. Toisaalta turistien keskuudessa ranskalaisia, ja varsinkin pariisilaisia, pidetään melko koppavina ja epämiellyttävinä ihmisinä, jotka antavat turisteille kylmän vastaanoton. Ranskan valtiojohto on tosin havahtunut tähän ja pyrkinyt nostamaan pariisilaisten mainetta, jotta kaupunki houkuttelisi entistä enemmän turisteja.

Kannattaa muistaa, että ranskalaiset osaavat kyllä englantia, mutta eivät pidä sen puhumisesta. Älä siis turhaan hämmenny jos sinulle vastataan ranskaksi, vaikka jatkatkin itse keskustelua englanniksi. Päämäärä on kuitenkin se, että ymmärrätte toisianne. On ihan kohteliasta opetella pari keskeistä fraasia ennen matkaa, jolloin ihmiset suhtautuvat sinuun huomattavasti myötämielisemmin.

Mitä muotimatkalta haetaan?

Muotimatkailu Pariisissa on ennen kaikkea luksusta. Kaikki, mitä kaupungilla on tarjota on enemmän tai vähemmän luksusta. Tämä kuuluu omalla tavallaan paikalliseen kulttuuriin ja Pariisi on jopa rakennettu siten, että se tekisi matkailijoihin mahdollisimman suuren vaikutuksen.

Muotimatkailijan kannattaa ehdottomasti käydä Pariisin muotiviikoilla. Ne järjestetään aina syksyisin ja se on maailman tärkein tapahtuma muodin saralla. Toisinaan myös suomalaiset ovat siellä edustettuna.

Hieman pienempiäkin tapahtumia järjestetään ympäri vuotta ja erilaisissa erikoisliikkeissä kiertely on hyvinkin suosittua, jos ei halua osallistua mihinkään tiukan aikataulun tapahtumaan. Niistä saa ainutlaatuisia ja taatusti ranskalaista laatua edustavia vaatteita, joilla täydentää vaatekaappiaan. Myös laadukkaat ranskalaiset tuoksut ovat ehdottomasti suosituimpia matkamuistoja. Suomalaisille tällaiset Pariisin ihmeet sopivatkin hyvin, sillä pariisilaisetkin ovat alkaneet arvostaa yksinkertaisuutta ja selkeitä linjoja.

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina