CompareComparing...

Miten matkustaa mahdollisimman rennosti lapsen kanssa lentokoneessa?

Now Reading
Miten matkustaa mahdollisimman rennosti lapsen kanssa lentokoneessa?

Lentämistä lapsen kanssa jännitetään usein aivan turhaan. Hyvällä etukäteisvalmistelulla voidaan lapsi saada viihtymään koneessakin ja vanhemmat voivat huokaista helpotuksesta. Tältä sivulta löytyy muutamia vinkkejä rentoon lentämiseen lapsen kanssa.

Jos lapsi lentää ensimmäistä kertaa, kerro hänelle lentämisestä etukäteen

Jos lapsi ei ole lentänyt ennen, kannattaa häntä valmistella lentämiseen etukäteen. Kerro mitä missäkin lentämisen vaiheessa tapahtuu ja hanki vaikkapa muutama lentämistä käsittelevä kuvakirja, jotka kertovat aiheesta ikätasoisesti ja lasta kiinnostavalla tavalla.

Pakkaa mukaan lasta kiinnostavia leluja ja pientä evästä

Pakkaa lapselle mukaan matkustamoon lasta kiinnostavia leluja tai vaikkapa lasta kiinnostava kuvakirja, jonka parissa lapsi viihtyy lennon aikana. Myös tabletti on käyttökelpoinen viihdyke lennon aikana, kunhan sen vain kytkee lentotilaan ennen lennon lähtöä ja varmistaa, että lennolla saa käyttää älylaitteita. Pienet, helposti syötävät eväät saavat myös lapsen rauhoittumaan paikoilleen. Esimerkiksi pieneen rasiaan pakatut rusinat ovat siistiä syötävää, joka kulkee helposti mukana. Purkan jauhaminen nousun ja laskun aikana saattaa estää korvakipua.

Huolehdi vessakäynneistä ja vaipanvaihdosta jo lentokentällä

Lentokoneen vessat ovat pieniä, minkä vuoksi onkin hyvä käyttää lapsi vessassa lentokentällä juuri ennen lennon lähtöä. Jos lapsi käyttää vielä vaippaa, on myös vaippa hyvä vaihtaa ennen koneeseen siirtymistä. Varavaippa kannattaa kuitenkin varata lähettyville, samoin kosteuspyyhkeitä pienten sotkujen varalle.

Mikä on sinun reaktiosi?
Love It
0%
Like It
0%
Want It
0%
Had It
0%
Hated It
0%
Kirjailijasta
niina